Teknologia on mahdollistaja
Digitaalisuus on kansantaloudellisesti heikko tuottavuuden nostaja, sillä teknologia on vain väline, joka on käytössä kaikilla.
Digitaalisuus on kansantaloudellisesti heikko tuottavuuden nostaja, sillä teknologia on vain väline, joka on käytössä kaikilla.
”Smart Factory kerää dataa tehtaan eri ohjelmisto-, laite- ja anturirajapinnoista, jotka pystytään sitomaan tehtaan digitaalisessa kaksosessa samaan näkymään.
Andritz toimittaa kaksi täysin autonomista sähköistä puukentän nosturijärjestelmää tulevalle Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaalle.
Digitalisaation terävin kärki on metsässä, sanoo Vice President, Smart Site & Digitalisation Heikki Jääskeläinen AFRYstä.
Verkkoyhteydellä ja tietokoneella on hakkuukoneenkuljettajan työssä keskeinen rooli.
Työmääräykset tulevat suoraan työkoneen tietokoneelle ja raportti työvuoron tehdyistä töistä lähtee sähköisesti eteenpäin.
Kaapit ovat täynnä päivittäistavaroita, mutta kassoja, saati myyjiä ei näy eikä ole – Helsingin Kuninkaantammessa heinäkuussa 2020 avattu Korttelikauppa on itsepalvelukauppa.
Juha S. Niemelä siirtyi ministeriöstä Metsähallituksen johtoon. Metsähallituksen moninaiset roolit vaativat erilaisten tavoitteiden yhteensovittamista.
Stora Enso on toiminut aktiivisesti digitaalisessa ympäristössä kolmen vuoden ajan. Startup-yritysten kanssa tehty yhteistyö on tuottanut uusia tuoteinnovaatioita sekä syvällistä ymmärrystä teknologian mahdollisuuksista.
”Pääomasijoituksella on aina elinkaari, alku ja loppu. Helmet Capitalin keskimääräinen sijoitus kestää neljä ja puoli vuotta, jona aikana sijoitettu raha on yli kaksinkertaistunut”, sanoo Sampo Ahonen Helmet Capitalista.
Metso Flow Control tarjoaa biojalostus- ja biotuotantolaitoksiin virtauksensäätöratkaisuja ja asiantuntijapalveluja.
Digitaalisten prosessien kehitys ja hallinta on yksi ÅF Pöyryn keskeisiä vahvuusalueita.
Digitalisaatio on jo pitkällä, mutta sen tuomia mahdollisuuksia ei aina käytetä hyväksi, Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine sanoo.
Pöyryn toimitusjohtaja Martin à Porta innostaa koko yhtiön innovoimaan: ”5 500 päätä on parempi kuin yksi”, hän toteaa.
Metsänomistajia hemmotellaan digitaalisilla palveluilla, jotka edistävät tehokasta ja kestävää metsätaloutta. Teknologian kehitys näkyy myös puuston mittausmenetelmissä ja metsänkorjuussa käytettävissä koneissa.
Metsäteollisuusyrityksissä on sisäistetty digitalisaation edut ja tiedetään, että ilman sitä liiketoiminnassa ei enää pärjää. Silti vain reilu kymmenesosa yrityksistä tuntee olevansa siihen hyvin valmistautunut.
UPM:ssä ryhdyttiin pari vuotta sitten pohtimaan, millaisin digiaskelin tuotettaisiin ainutlaatuista asiakaskokemusta.
ABB ottaa digiloikkaa, kvanttihyppyä, ja Suomi on valittu ABB:n keskeiseksi…