Biometsätalouden ihmeitä podcast-sarjana

Puunjalostusinsinöörien Wonders of Wood and Beyond -podcast on uusi kanava oppia ja saada tietoa biometsätalouden ajankohtaisista tutkimuksista 
ja tuloksista.

Puunjalostusinsinöörit ry on tuottanut yhdessä Smidig Median ja tiedetoimittaja Niina Pulkkiksen tiimin kanssa podcast-sarjan Wonders of Wood and Beyond. 

Kahdeksanosaisessa englanninkielisessä sarjassa käsitellään biometsätalouden ajankohtaisia ja kiinnostavia teemoja asiantuntijavieraiden kertomana.  

Sarja alkaa jaksolla A century of chemical wood refining, jossa tarkastellaan kemiallisen puunjalostuksen vuosisataa sekä pohditaan sitä, miltä tulevaisuuden
biojalostamo näyttää. Muiden jaksojen teemoja ovat muun muassa suomalaiset biopohjaiset tekstiilit, tulevaisuuden pakkaukset, ligniinin tutkimus ja uusimmat tulokset, puu-uutetutkimus sekä puun ja veden vuorovaikutus materiaalitutki­muksessa. 

”Monipuolisten, erilaisista näkökulmista koostuvien sisältöjen toivotaan herättävän mielenkiintoa, uusia ajatuksia ja keskustelua”, Puunjalostusinsinöörit ry:n toimitusjohtaja Antti Lindqvist sanoo.

Wonders of Wood and Beyond -podcastit on tarkoitettu erityisesti alalla oleville ja sitä seuraaville asiantuntijoille, alan opiskelijoille, opetushenkilökunnalle, tutkijoille ja tietenkin Puunjalostusinsinöörit ry:n koko jäsenistölle. 

”Lähetyksissä mennään suoraan asiaan, usein syvällekin, joten esimerkiksi terminologian odotetaan olevan kuuntelijoille tuttua”, Lindqvist toteaa.

Oppimateriaalia uudessa formaatissa

Motiiveja podcast-sarjan tekemiseen oli Lindqvistin mukaan useita. Yksi niistä on, että jäsenistölle halutaan tarjota eri kanavissa erilaista sisältöä. Toinen ajatus on ollut sisältöjen soveltuvuus opetusmateriaaliksi. 

”ForestBioFacts-oppimisympäristössä on paljon teksti- ja videosisältöjä. Niiden rinnalle tarjotaan nyt uusi formaatti kiinnostavista teemoista ja teknologioista. Podcastit toimivat alustalla myös pitemmän elinkaaren opetusmateriaalina.” 

Wonders of Wood and Beyond -podcastien julkaisu aloitettiin syyskuun alussa ja sen jälkeen on kahdeksan viikon aikana kerran viikossa julkaistu uusi osa. Podcastit ovat vuoden loppuun asti kuunneltavissa Spotifyssa, SoundCloudissa ja ForestBioFacts-alustalla. Sen jälkeen ne siirtyvät pysyväksi osaksi Forest­BioFactsin oppimissisältöjä. 

Uusi formaatti on saanut osakseen hyvää palautetta. 

”Sekä podcasteihin osallistuneet että niitä kuunnelleet ovat ottaneet ne innostuneesti ja inspiroituneesti vastaan”, kertoo Lindqvist.

Wonders of Wood and Beyond -podcastit:

  1. A century of chemical wood refining
  2. Making money from lignin?
  3. Wood and water – friends or enemies?
  4. Hidden treasures of wood extractives
  5. Revolution of fiber based packaging
  6. Redesigning the textile industry
  7. Smart wood
  8. Green transition driving the forest industry

Teksti: Minna Saano