Designpääkaupungin kohtauspaikka rakennetaan UPM:n puutuotteista

Designpääkaupungin kohtauspaikka rakennetaan UPM:n puutuotteista

Helsingin keskustaan Suomen rakennustaiteen museon ja Designmuseon väliselle tyhjälle tontille nousee designpääkaupunkivuoden keskeinen kohtauspaikka. Uuden paviljongin suunnittelussa haetaan rohkeaa ratkaisua, joka viestii puurakentamisen mahdollisuuksista designpääkaupungissa.

Paviljonki toteutetaan useiden toimijoiden yhteistyönä. Suunnittelusta vastaa Aalto-yliopisto ja puurakennusmateriaalit toimittaa designpääkaupungin pääyhteistyötason yrityskumppani UPM. Paviljongin ohjelma ja toiminta syntyvät designpääkaupungin, Designmuseon, Suomen rakennustaiteen museon ja Aalto-yliopiston yhteistyönä.

Paviljonki avautuu toukokuussa 2012

Vapun 2012 jälkeen avautuvassa paviljongissa järjestetään monenlaista ohjelmaa – workshopeja, kansainvälisiä ja kotimaisia huippupuheenvuoroja, kommentteja designpääkaupungin muuhun ohjelmistoon, päivätansseja, elokuvanäytöksiä, designkirpputoreja ja piknik-tapahtumia.

Vuoden 2012 kesäkuukausina paviljonki on designpääkaupungin kiintopiste ja kohtauspaikka niin suurelle yleisölle, medialle kuin kansainvälisille asiantuntijavieraille. Paviljongissa toimii myös kahvila ja pieni World Design Capital Helsinki 2012 myymälä.

”Johtavana biometsäteollisuusyhtiönä UPM haluaa olla mukana tekemässä uusiutuvista ja kierrätettävistä materiaaleista rakennettavaa paviljonkia, josta tulee koko designpääkaupungin symboli ja keskeinen kohtaamispaikka suurelle yleisölle, medialle ja kansainvälisille asiantuntijavieraille”, sanoo UPM:n brändijohtaja Elisa Nilsson.