Andritz toimittaa päälaitteet kuitulinjan modernisointiin Veitsiluodon tehtaalle

Teknologiayhtiö Andritz Oy toimittaa päälaitteet kuitulinjan modernisointia varten Stora Enson Veitsiluodon tehtaalle Kemiin. Laitteet on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2017.

Toimitus sisältää muun muassa uuden DD-pesurin ruskean massan pesuun ja happivalkaisujärjestelmän muuntamisen kaksivaiheiseksi. Kaikki päälaitteet valmistetaan Suomessa Andritzin tytäryhtiössä Savonlinna Works Oy:ssä. Toimituksen kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia, ja projektia hoidetaan Andritzin toimipaikassa Kotkassa.

Toimitus kattaa pääosan tehtaan modernisointiprojektista, joka vähentää tehtaan jätevesipäästöjä sekä parantaa kustannus- ja energiatehokkuutta. Uusinta parantaa myös sellun laatua ja tuotannon tasaisuutta sekä vähentää tehtaan kemikaalikulutusta.

Veitsiluodon tehtaan vuosittainen tuotantokapasiteetti on 375 000 tonnia valkaistua koivu- ja havusellua, 785 000 tonnia tulostus-, kirjekuori-, kouluvihko- ja lomakepapereita sekä päällystettyä aikakauslehtipaperia ja 200 000 kuutiometriä mäntysahatavaraa.